Ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου eBay ανακοίνωσε χθες (21/5/14) οτι έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης.

Καλεί τους 112 εκατομμύρια χρήστες του να αλλάξουν password,συνιστά επίσης στους χρήστες που χρησιμοποιούν τον κωδικό πρόσβασης του eBay και σε άλλους δικτυακούς τόπους να αλλάξουν κωδικούς παντού. 

Αν και η βάση δεδομένων που δέχτηκε την επίθεση δεν περιέχει στοιχεία από το PayPal αριθμούς πιστωτικών καρτών ή άλλα οικονομικά δεδομένα, ωστόσο περιέχει ονόματα χρηστών (username), κωδικούς πρόσβασης (password), διευθύνσεις email, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμούς τηλεφώνων και ημερομηνίες γέννησης.

πηγή : ebay

 

Από τις 16/5/2014 τελείωσε επίσημα η υποστήριξη για το Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal. Πλέον δεν θα λαμβάνει ούτε ενημερώσεις ασφαλείας, ούτε διόρθωση σφαλμάτων και ούτε νέα πακέτα. Σε πολλές περιπτώσεις ο χρήστης δεν θα έχει ούτε υποστήριξη από τα κανάλια υποστήριξης χρηστών(askubuntu, forum, IRC...κλπ).

Προτείνεται, η αναβάθμιση σε Ubuntu 13.10 και άμεσα σε Ubuntu 14.04 LTS , γιατί και το Ubuntu 13.10 θα λήξει τον επόμενο μήνα (τον Ιούλιο).

Έτσι όπως έχει αλλάξει ο κύκλος των εκδόσεων του Ubuntu, θα υποστηρίζονται μόνον η 12.04 και η 14.04 (δύο μόνον LTS εκδόσεις).

Οι συνηθισμένες εκδόσεις του Ubuntu υποστηρίζονται (από την έκδοση Ubuntu 13.04 και μετά) για 9 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης τους.

Οι εκδόσεις Ubuntu LTS (Long Term Support) υποστηρίζονται για 5 έτη από την ημερομηνία της πρώτης έκδοσης.

 

Μέχρι σήμερα αν θέλατε να πραγματοποιήσετε ομαδική τηλεδιάσκεψη μέσω Skype (group video calling) έπρεπε τουλάχιστον ένας από τους συμμετέχοντες να έχει Premium λογαριασμό στην υπηρεσία. Αυτό αλλάζει και επίσημα πλέον, καθώς η Microsoft αποφάσισε να προσφέρει τη λειτουργία δωρεάν για όλους.

Η αντίστοιχη υπηρεσία της Google (Google Hangouts) προσφέρει την ίδια δυνατότητα  δωρεάν.

 

http://www.skype.com/en/features/

 

Στη ροή ενημερώσεων του facebook εμφανίζονται αναρτήσεις οι οποίες φαίνονται σαν «βίντεο» με περίεργο - σοκαριστικό περιεχόμενο, προτρέποντας τους χρήστες να πατήσουν στην ανάρτηση προκειμένου να δουν το «βίντεο».

Οι κακόβουλες αναρτήσεις εμφανίζονται με διάφορους τίτλους όπως :
Vin Diesel Has Died While Filming a Deadly Scene From Fast and Furious 7, You Won't Believe What This Pregnant Girl Does, [SCHOCK] Schlimmster Motorrad Unfall Der Welt (Σόκ ! Το χειρότερο ατύχημα με μοτοσικλέτα στο κόσμο), Girl Killed herself live On Cam Just After Dad Seen Her While Doing This on cam!, με πιο διαδεδομένους τους παρακάτω τίτλους :

  • “Βίντεο” από επίθεση φαντάσματος (Alleged footage of an “actual” ghost attack).
  • “Βίντεο” που δείχνει το Aswang, ένα μυθικό τέρας από τις Φιλιππίνες (a video featuring the Aswang that is described as “a mythical shape-shifting were-dog/vampire/terrifying thing from the Philippines).
  • “Βίντεο” με γοργόνες (a video of Mermaids claiming they are back!).
  • “Βίντεο” με ένα μεγάλο, λευκό καρχαρία να επιτίθεται σε καπετάνιο πλοίου (Video of a huge great white shark tearing apart a sea captain).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, όταν κάποιος χρήστης πατήσει σε αυτές τις αναρτήσεις συνήθως του ζητείται πρώτα να κοινοποιήσει την ανάρτηση στον «τοίχο» του, για να ξεκλειδώσει το “βίντεο” (συμμετέχοντας και ο ίδιος με αυτόν τον τρόπο στη διάδοση των κακόβουλων αναρτήσεων).
Στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα ότι πρέπει να κατεβάσει ή να αναβαθμίσει το video player του φυλλομετρητή (browser), προκειμένου να μπορέσει να δει το “βίντεο”. Εάν ο χρήστης προβεί σε αυτή την ενέργεια τότε εγκαθίσταται το αντίστοιχο κακόβουλο αρχείο...

 

https://breachalarm.com/

To Heartbleed, το σημαντικό ίσως κενό ασφαλείας που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής στο Internet, ταλανίζει ακόμα τις εταιρείες που πασχίζουν να κλείσουν όλες τις τρύπες αλλά και τους χρήστες, οι οποίοι δεν ξέρουν εάν οι λογαριασμοί και τα δεδομένα τους είναι ασφαλή ή όχι.

Το Forbes συνέταξε μια λίστα με τρεις ιστοσελίδες με τις οποίες μπορείτε να ελέγξετε δωρεάν εάν έχετε εκτεθεί στο Heartbleed. Μπορείτε να επισκεφτείτε τώρα τα haveibeenpwned.comPwnedList και Shouldichangemypassword.com και να ενημερωθείτε για την ασφάλεια των λογαριασμών σας. Έχετε, επίσης, τη δυνατότητα να κάνετε εγγραφή για να σας αποσταλεί στο μέλλον ειδοποίηση εάν κάποιος από τους λογαριασμούς σας χακαριστεί.

πηγή: http://www.techgear.gr/